KİMLİĞİMİZ DEĞİŞMEDEN AB'YE ALMAZLAR”

 KİMLİĞİMİZ DEĞİŞMEDEN AB

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi Müslüman kimliğini değiştirmeden kabul etmeyeceğini belirterek, Bizi oyalıyorlar. Bizim gerçek kimliğimize, Bilge Kral gibi, Erbakan Hocamız gibi duruşa ihtiyacımız var” dedi.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri, önceki akşam nezaket ziyaretleri kapsamında İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ziyaret etti. Derneğin kongresinin yapılarak yeni yönetim kurulunun oluştuğunu belirten SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, “Yeni yönetim kurulunun derneğimize hayırlı olmasını diliyoruz. Biz hem hayırlı olsun ziyareti hem de istişare çalışması için buradayız” dedi.

“BOSNA’DAN CİDDİ DERSLER ÇIKARILMALI”

Bosna’nın kendileri için ayrı bir yere sahip olduğunu belirten Sütçü, “Rahmetli hocamızın Bosna ile ilgili yaptığı çalışmalar, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in en yakın arkadaşıydı. Bosna bizim için ders kapımız. Buradan ciddi dersler çıkartılmalı. En yakın tarihte yaşanan dram ve ibretler var. Gerekli dersleri hepimiz çıkarmalıyız. Avrupa’nın ortasında Bosnalı Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm ortada. Batı’dan, Avrupa’dan bize hayır gelmeyeceğini en iyi bilen sizlersiniz. İdare de başta olmak üzere herkes bunu bilmeli. Biz Müslümanlık kimliğimizi değiştirmeden bizi kabul etmeyecekler. Bizi oyalıyorlar. Bizim gerçek kimliğimize, Bilge Kral gibi, Erbakan Hocamız gibi duruşa ihtiyacımız var” dedi.

“İNEGÖL’ÜN SORUNU BİZİM SORUNUMUZDUR”

İnegöl’ün her türlü sorununun kendilerinin de sorunu olduğunu belirten Sütçü, “Biz de bu konuda çözüm üretme amacında çalışmalar yapıyoruz. Belediye Meclisinde üyemizi olmasa da gölge meclisimizi oluşturduk. İnegöl’ün sorunlarının başında hava kirliliği geliyor. Her geçen gün havamız daha da kirleniyor, kanser vakaları artıyor. Bu hava kirliliği ile ilgili iktidar partisi başta olmak üzere tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte somut adımlar atılsın. Biz bu konuda her türlü desteği veririz” şeklinde konuştu.

‘GENÇLİĞİN GELDİĞİ NOKTA ORTADA’

Gençliğin geldiği noktayı da görmek gerektiğini aktaran Sütçü, “Kötü alışkanlıklar artıyor. Uyuşturucu, alkol, sigara kullanımı artıyor. Bundan kurtulma adına ne tür çalışmalar yapılmalı tartışıp; bu konuda da adımlar atılmalı diyoruz. Bizler Saadet Partisi olarak tüm insanlığın dünya ahret saadet için mücadele eden bir teşkilatız” diye konuştu.

‘HAYIRLI İŞLER YAPMAYA GAYRET EDİYORUZ’

Ziyaretlerinden dolayı Saadet Partisi heyetine teşekkür ederek konuşmasına başlayan İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Mahmut Demirtaş ise, “1994 yılında Bosna’ya yardım amaçlı kurulmuş bir derneğiz. Savaşın bitimi ile birlikte bu etkinliğimiz, kültürel ve yöresel olarak sürdürmeye devam diyoruz. Dernek olarak hayırlı işler yapmaya gayret sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24